Game Crashes on splash screen

Hey all,

Haven't been able to play the game in over a month, my game crashes on the title splash screen right after launch.

Anyone ever had this issue and were able to resolve it? I've already tried reinstalling and all of my drivers are up to date.

Community Manager

Hey there,

Would it be possible for you to provide a DXDiag of your machine, please?

Insurgency Sandstorm Community Moderator

Could you also list your specs for us? Also, does it display any error code? Thank you!

@iyagovos

Thanks for the reply, where would I be able to pull that up? It's been a minute.. haha

@Captain-Price

Sure thing, my specs are as follows:

AMD Ryzen 5 1600X six-core processor @ 3.6ghz
16GB of ram
MSI Geforce GTX 1060 6GB
Running on Windows 10

Also, this is the crash report that pops up after each crash:

0_1544040018358_sandstormcrash.jpg

Thanks for the replies fellas, I'm hoping to get this thing up and running again. Love the game! haha

Community Manager

You'd simply press Win+R and then type in DXDiag. I asked for this to get your system specs, but you've already given them 🙂

Ah I see. Haha well thank you, thats good to know for the future!

New World Interactive

Go to:

%LOCALAPPDATA\Insurgency\Saved\Config\WindowsClient

Remove "GameUserSettings.ini" file.

This should allow you to get into the game. It also resets your video settings.

Additionally, what AA method are you using in-game ?

@arc said in Game Crashes on splash screen:

%LOCALAPPDATA\Insurgency\Saved\Config\WindowsClient

Hey, thanks for all the help guys! This fixed my launch problems.

And the AA method I'm using is SMAA 2tx its just what is used with the maxed out settings? Should I be using a different option?

@rafalski “TAA” would be technically maxed out wouldn’t it?

Looks like your connection to Focus Home Interactive - Official Forums was lost, please wait while we try to reconnect.