Joined
Last Online
Recent Posts
posted in Insurgency: Sandstorm Pre-Order Beta - Technical Feedback read more

Playing with the same settings as before the update +TAA I have less microstuttering. However the cpu is still at 100% at most times. GPU at 50%~ Even if I crank every setting to very high its still the same. Barely any difference in GPU usage. Could you focus on this please.

GPU: 1080ti
CPU: i7 4770k

Thank you.

posted in Insurgency: Sandstorm Pre-Order Beta - Technical Feedback read more

Just tried it. It runs worse than what I use currently.

This in .Ini:
[/script/engine.renderersettings]
r.MSAA.CompositingSampleCount=8
r.PostProcessAAQuality=6

[ScalabilityGroups]
sg.TextureQuality=3
sg.EffectsQuality=0
sg.FoliageQuality=0
sg.PostProcessQuality=0
sg.ViewDistanceQuality=3
sg.ShadowQuality=0
sg.AntiAliasingQuality=0

[/Script/Insurgency.INSGameUserSettings]
SpectatorSettings=(bXray=False,bShowControls=True,bMinimap=True,bTeamScores=True,bPlayerVitals=False)
bRelativeTeamColors=True
bAlwaysShowCompass=False
bShowContextualKeyHints=True
MasterVolume=0.813500
MusicVolume=0.000000
VoiceVolume=0.784500
ExcludedMatchRegions=("USEast","USWest","Asia","Australia","Russia","SouthAmerica")
ExcludedMatchGamemodes=("Skirmish","Firefight")
bClientNetStats=False
bAllowDynamicIngameLessons=True
bSelectedExcludedRegions=True
OverrideOptions=(("t.MaxFPS", (Value=120,bModified=True)),("r.MotionBlurQuality", (Value=0)),("r.ScopeRenderMode", (Value=0,bModified=True)),("r.Dismemberment", (Value=1)),("r.RagdollMaximum", (Value=8)),("r.FoliageInteractionQuality", (Value=0)),("r.ScreenPercentage", (Value=125,bModified=True)),("r.AmbientOcclusionLevels", (Value=0)),("r.MaxAnisotropy", (Value=16,bModified=True)),("r.TessellationAdaptivePixelsPerTriangle", (Value=9999999)),("r.SSR.Quality", (Value=0)),("r.Streaming.PoolSize", (Value=5000,bModified=True)),("r.Shadow.MaxResolution", (Value=2048,bModified=True)),("r.Shadow.MaxCSMResolution", (Value=2048,bModified=True)))
bClientStatLocation=False
bEnableFrameRateSmoothing=True
bEnableHUD=True
bEnableHighlights=False
bUseVSync=False
bUseDynamicResolution=False
ResolutionSizeX=2560
ResolutionSizeY=1440
LastUserConfirmedResolutionSizeX=2560
LastUserConfirmedResolutionSizeY=1440
WindowPosX=-1
WindowPosY=-1
LastConfirmedFullscreenMode=0
PreferredFullscreenMode=0
AudioQualityLevel=0
FrameRateLimit=0.000000
DesiredScreenWidth=1280
DesiredScreenHeight=720
LastRecommendedScreenWidth=-1.000000
LastRecommendedScreenHeight=-1.000000
LastCPUBenchmarkResult=-1.000000
LastGPUBenchmarkResult=-1.000000
LastGPUBenchmarkMultiplier=1.000000
bUseHDRDisplayOutput=False
HDRDisplayOutputNits=1000

[/Script/Engine.GameUserSettings]
bUseDesiredScreenHeight=False

I seem to be pretty stable at around 80- 90 ~ fps with this.

Also in -game settings is low preset and 1.25 resolution with very high on textures. GPU usage at 70~% and CPU sometimes at 100% although I run with HP disabled.

posted in Insurgency: Sandstorm Pre-Order Beta - Technical Feedback read more

Thank you. I also forgot to mention that I am using the Anti aliasing Engine.ini tweak :
[/script/engine.renderersettings]
r.MSAA.CompositingSampleCount=8
r.PostProcessAAQuality=6

posted in Insurgency: Sandstorm Pre-Order Beta - Technical Feedback read more

Hi I have a i7 4770k, Gtx 1080ti, 8gb of ddr3 RAM.
The VRAM hits around 9.5gb of memory,
Ram is at around 7.5gb at often times.
CPU sometimes hits 100% but this may be because I disabled hyperthreading.
GPU rarely hits even 80%
I´d love to be able to get the most out of my 1440p/ 144/ 165 hz screen but I have to cap it at 100fps as it frequently drops down to 50~fps at times that none of the GPU, CPU or RAM or VRAM has hit the max % use.

What more information should I provide to the devs?
Also I dont know if my thread may be missplaced, if so a mod may please move it to the correct place. 🙂


Looks like your connection to Focus Home Interactive - Official Forums was lost, please wait while we try to reconnect.